[ Encik Gild ]

Seorang yang tercampak dalam realiti sebenar sebuah perjalanan yang dinamakan hidup. Bercerita soal diri, mereka yang di sekitar serta bertindak balas mengikut realiti yang lalu di depan mata.

+ GILD; Bukan bahasa Hulu Lipis mahupun Jermen. Asalnya Jim, Lam, Dal dicantum menjadi Jildun yang bermaksud kulit. Menisbahkan dengan nama kampung aku Kampung Lubuk Kulit, Kuala Lipis, Pahang. Oleh kerana di Mesir Jim itu disebut sabagai Gim, maka jadilah Gild.

+ Lahir tanggal 5 September 1981 di Kuala Lumpur dan kini berumur 27 tahun (tertakluk kepada pindaan). Lulusan Ijazah Sarjana Muda (Hons) Usuluddin Jabatan Aqidah dan Falsafah Universiti al-Azhar, Cawangan Shibin el-Kom, Mesir. Pernah menjadi guru bantuan Bahasa Arab di Sek. Men. Agama Bukit Ibam, Muadzam Shah, Pahang pada sesi 2007 hingga akhir sesi 2008.

+ Kini mengikuti program Diploma Perguruan Lepasan Ijazah di Universiti Malaya bemula Januari 2009 sehingga November 2009.

15 Komen

  1. abg, wasap.. wah pindah umh tak bagitaw..
    huhuhhuuhuhu

  2. Sape ni? Hani ek?

  3. asskum..apa khabar..ingat koi lagi tak? selamat berjaya…koi dah 4 tahun di bumi sabah..dah kawin..awok doh kawin ke blm??

    komen koi..cantik blog awok..k asskum.

  4. Waalaikumsalam ya sohabat lama sebilik seshibin tapi ko balik awal!! Hape ke jadah ko balik mesia terus senyap…. cilakoooo… wkakakaka…

    Aku besa aaa masih single belebel… huh kena bagitau bebudak lain ni… I found Fairul! wakakaka

    Ape ape hal kontek aku kat emel gild_wa@yahoo.com. Nanti aku bagi ko no pon.. sini x leh maaa hu hu hu.

  5. uih..? ingt plak..

  6. assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.ape kaber sedare kt sinun?ane di sini sihat walafiet.nak jadi cikgu le ni.buleh harap ke ni…macam x percaye aje..rasyid..rasyid..wawawa…aku duduk dekat ngan fairul kt sabeh ni..aku ingat nak tulis panjang-panjang lagi ..buleh ke tak buleh ke…

  7. Ni zaki yang perasan otai ke? wakakakakaka.. woit! ko nak tulis novel pun x pe kat sini… ha ha ha… ape cerita orang sabah.. bila nak balik kontan ni… x sabo nak jumpa wehhh … hu hu hu

  8. WAWAWA….ADE GEK PERASAN SIKIT2..KOI MACAM BIASE LE UJUNG TAUN..X DE JUMPE GHODONG2 SEANGKATAN??KITE BUAT PERJUMPAAN SEMULE..SECARA SULIT…JGN BGTAU ORG LAIN..WAWAWA..X BGTAU MCMANE NK JUMPE..YE X??AOK EJAS LA UJUNG TAUN NI..GONE2 PUN,SELAMAT…ASSALAMUALAIKUM……..

  9. rodong-rodong len dah ade no kontek… Oi, mat gintong, lan ale, rahim… tu je la yang ade.. aku rasa rahim ade kontek koman, pedey… so camana? bulan doblas memang free aaa… time tunggu posting masa tu… orang len x tau la.. aku dah cadang kat rahim… dia pun duk senyap sekarang.. lama x kontek dia.. ha ha ha

  10. koi ade blake no budok2 tu..aok skg kt mne?koi ade bkak blog smapt.ade la nmpk ghodong2 lame yg koi kenal..aok maintan je yek.tatap rasyid yg dulu..wawawa..indak begitu bah??

  11. hu hu hu…. koi gini la, x berubah pun.. koi kat UM sekarang ni.. wat DIPLOMA PENDIDIKAN LEPASAN IJAZAH ..

  12. aok x nok buat ke blog kuliah?koi x gheti..main snooker gheti la..wawawawawa..baguih dok ade klu aok buat.nak tau gek perkembangan dan kekembangan ghodong2..huwahuwahuwa…

  13. huh blog kuliah ke? Bukan x leh buat… kalau setakat yang ade ni… payoh juga..kang jadi koi syok sendiri je… ye la.. geng kuliah kita aku rasa x ramai duk main tenet ni.. nak cari dalam frenster, facebook pun payah..

  14. x de masalahnye..bukan terbukak,tertutup aje.untuk geng
    kite..bebudok lelaki aje..klu aok buat koi msj je ke kengkawan suruh join..gone gaye??wokey x?wokey x?…syok jugek mengikuti kekembangan terkini ghodong2..macam yg blog pdg tgku..dapat jugek koi tengok mail xpdc..jd singa skg yek..wawawa..

  15. ooo.. insya Allah.. koi pun tgh bz sekarang… blog bisnes member koi pun x siap lagi.. lama dah dia suh koi wat.. hu hu hu.. ade masa koi buat..


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

  • [ Taqwim ]

    Disember 2016
    M T W T F S S
    « Jul    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • [ Cuba lihat dari bawah tapak kaki ]

    "Jika kau rasa pilihan kau tidak tepat, sebenarnya kau salah lihat. Setiap pilihan pasti ada risiko; Cara kau mengatasi risiko menentukan tepat atau tidak pilihan itu."

    + Mula berblog pada Mac 2004

    + Blog ini bermula Oktober 2008